Solveig gikk dåpens vei

Glimt fra dåpsmøtet
søndag 7. april i Betania, Lyngdal

Søndag 7. april var det tid for ny dåpshandling på Betania. Denne gang var det Solveig som gikk i dåpens grav. Det er ikke så lenge siden hun kom til tro og ble frelst. Siden den gang har hun vært trofast på møtene og benyttet anledningene til å vitne frimodig om sin tro på Jesus.- Det var ingen som maste på meg om dåp, men når jeg slo opp i Bibelen, så var det som om alle avsnittene omhandlet dåpen, fortalte Solveig i sitt vitnesbyrd.
Frøys Hindar leste fra Apostlenes gjerninger kap. 8 om den etiopiske hoffmannen som ble døpt av evangelisten Filip etter at han hadde avgitt sin enkle trosbekjennelse: Jeg tror at Jesus Kristus er Guds sønn. Deretter steg de begge ned i vannet hvor hoffmannen så ble døpt med full neddykkelsesdåp, Etterpå «steg de begge opp av vannet». Dåpens form er viktigere enn mange tror, for den symboliserer den bibelske sannheten om at vi begraves med Kristus ved dåpen til døden, for så å reises opp igjen med Kristus for å leve i et nytt liv.
Stein Åge Fuglestveit er en dyktig musiker som trakterer både gitar og piano. Denne søndagskvelden delte han Guds ord og sang for oss av «Sions glade sanger. «

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er stein-Åge-Fuglestveit-e1604236936697-1024x873.jpg

Stein Åge Fuglestveit ved pianoet

Stig Løland tok utgangspunkt i Matteus evangelium 17:5: Ennå mens han talte, se, da kom en lysende skygget over dem. Og se, det lød en røst ut fra skyen, som sa: Dette er min Sønn, den elskede! I ham har jeg velbehag; Hør ham! 
Stig fortalte fra den gang han selv ble døpt som troende, og hvordan han lenge kjempet med å bestemme seg for å ta denne avgjørelsen. Han hadde selv en ikke-kristen familiebakgrunn, og møtte ganske stor motstand innad i familien da nyheten ble kjent om at han hadde latt seg døpe. Om ikke før,så forstod i alle fall Stig da hvor lojaliteten hans måtte ligge, nemlig hos Gud, og ikke hos mennesker. Eller som apostlene uttrykte det: En skal lyde Gud mer enn mennesker. Hør Ham, Kristus!

 

Fra venstre: Frøys Hindar, Solveig Stålesen og Stig Løland
Alle bildene er ved Bjørg Hestad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *