Kvoten er ikke oppbrukt!

Berit og Arne Gundersen var tilbake på Betania søndag 5. mai.
Det ble et herlig møte hvor vi fikk lytte til sangevangelisten Arne tale og synge i god, gammel og kjent stil. Det ble også tid til en duett sammen med Berit, noe forsamlingen satte tydelig pris på.
Kveldens tekst var hentet fra profeten Jesaja 1:25:
Og jeg vil igjen ta meg av deg. Jeg vil smelte ut ditt slagg som med lutsalt og skille ut alt ditt bly.
Arne fortalte fra et av teltmøtene i Lyngdal hvor han stod sammen med Egil Solheim. Under ettermøtet spurte han en kvinne i benkeradene som helt tydelig var kalt av Herren, om hun ikke ville komme fram til forbønn. Nei, lød svaret, det kunne hun ikke, fordi hun hadde bøyd seg flere ganger før og så falt i fra, så den kvoten hun hadde hos Gud, den var oppbrukt. Nei, mente Arne, den kvoten er så stor at den er så godt som ubrukt. Det endte med at kvinnen søkte Gud på nytt og fikk oppleve sannheten i salme 103:8: Herren er barmhjertig og nådig, langmodig og rik på miskunnhet.
Det Israel som profeten Jesaja omtaler, var et folk som hadde vendt Gud ryggen. I v. 10 sammenlignes det med » Sodoma-fyrster og Gomorra-folk.» Stort mer ugudelig var det ikke mulig å bli, men allikevel lød det kjente løftet:
Kom og la oss gå i rette med hverandre, sier Herren. Om deres synder er som purpur, skal de bli hvite som snø; om de er røde som skarlagen, skal de bli som den hvite ull.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *