Er yoga farlig?

Det er mange som praktiserer yoga nå for tiden.
Men er yoga noe for bibeltroende kristne?

Utdrag av artikkel i charismanews.com 18. mars 2019,
skrevet av Stephanie Pavlantos.

Det er mange som praktiserer yoga nå for tiden. Men er yoga noe for Jesu Kristi etterfølgere? Vi lever i en verden hvor to dimensjoner krysser hverandre, den fysiske og den åndelige. Fra begynnelsen ønsket Satan å være lik Gud. Profeten Jesaja kap 14, 12-14 beskriver hvordan Lucifer fem ganger sier » Jeg vil». Den siste gangen sier han: «Jeg vil gjøre meg lik Den høyeste (Gud.)» Satan ønsker vår tilbedelse, og han vil gjøre alt han kan for å få denne.

Jeg dro til en samling for kvinner på et lite helsestudio som var eid av en yndig, nyfrelst dame. Bibelvers hang på veggen og kristen musikk strømmet ut i lokalet mens vi gjorde de øvelsene hun demonstrerte for oss. Hun oppmuntret oss og stoppet til og med opp for å be for oss. Jeg lurte på om vi ikke praktiserte yoga. Tanken dukket stadig opp mens vi utførte øvelsene hennes. Hun kalte det ikke yoga, heller ikke brukte hun noe av den vanlige yoga-terminologien, så jeg bare fortsatte med å tøye kroppen etter de forskjellige stillingene hun anviste.
Noen få dager senere våknet jeg opp med en forferdelig smerte i mageregionen.Smerten forplantet seg til ryggen, og fra da av gjorde det vondt uansett hvilken stilling jeg prøvde på. For å få bort denne smerten forandret jeg dietten min i den tro at jeg reagerte på melkeprodukter. Jeg spiste lite mat, og håpte at litt faste ville hjelpe, men smerten var der fremdeles.
To uker gikk, og jeg begynte å tro at jeg hadde å gjøre med en kreftsvulst som var i ferd med å vokse fram. Jeg ble lammet av frykt og klarte ikke å tenke rasjonelt lenger- jeg trodde jeg var døende. .
Så fikk jeg det for meg at jeg skulle dra på møte søndag formiddag og be våre bønnekjempere om å be for meg. Men akkurat den morgenen var smerten verre enn noen gang før, så derfor bestemte jeg meg for å være hjemme. Den Hellige Ånd minnet meg om at ingen kom til å be for meg dersom jeg ikke oppsøkte menigheten. Jeg bad da Herren om å gi meg styrke nok til å komme meg avgårde.
I løpet av forbønnsstunden sa en venninne av meg at hun følte Den Hellige Ånd sa at sykdommen min kom fra noe jeg hadde gjort under en kvinnesamling. Hun fortalte meg at det ikke var noe fysisk, men noe som hadde en åndelig årsak. Hun bad deretter Herren om å vise meg hva dette var. Da viste Gud meg at årsaken var de yogaøvelsene jeg hadde utført.
Venninnen min gikk imot smerten og den åndsmakt som stod bak denne i Jesu navn, og Gud helbredet meg øyeblikkelig.
Jeg bad også Gud om tilgivelse for at jeg hadde deltatt disse øvelsene. Da lærte jeg en verdifull lekse om yoga – den er langt fra uskyldig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *