Legg om kursen!

Helge Robertsen med sterk appell:
Legg om kursen! 

På møtet søndag 11. november trakk Helge Robertsen en parallell til kollisjonen mellom fregatten «Helge Ingstad» og oljetankeren «Sola TS» og nødvendigheten av å legge om livskursen og omvende seg.
Fregatten fikk flere advarsler om at de var på kollisjonskurs med tankeren, men valgte allikevel å holde stø kurs rett mot tankeren. «Drei, sving styrbord, legg om kursen» lød anropene. Det ble svart tilbake at «alt er under kontroll».

Kontrollen var det nok så som så med, for kort tid etter smalt fregatten inn i oljetankeren og begynte å synke. På samme måte nekter mange i dag å lytte til Guds ords klare advarsler. De vil ikke gi fra seg kontrollen over sitt eget liv, feilberegner sin egen situasjon og går før eller siden på en kraftig smell i livet. Hvorfor? Fordi de ikke lot seg advare.

Robertsen fortalte at akkurat nå opplevde han at kallet hans mer var rettet mot troende enn til ufrelste. – Vi som Guds folk må legge om kursen og holde oss åndelig sett våkne i endetiden, lød hans klare og sterke appell til forsamlingen.

Kveldens tekst var hentet fra beretningen om Peter som fikk beskjed om å legge ut på dypet. Den erfarne fiskeren Peter hadde strevd hele natten uten å få noe, men på Jesu ord ville han gjøre et nytt forsøk. En slik trosholdning gir resultater i dag også:
På Jesu ord kaster vi garnene ut på ny!

Bildet over: Anne Berit og Helge Robertsen besøkte Betania 11.november 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *